6 Ocak 2014 Pazartesi

47 RONİN

Hafta sonu sinema için vermiş olduğum sözümü tutarak, 47 Ronin filmine gittik.  Japonya'da çok ünlü bir efsaneyi konu alan film, sahneleri ile büyülemeyi başardı.

Ronin, Japon kültüründe efendisiz kalmış samuraylara verilen isimdir.






Carl Rinsch'in yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini Keanu Reeves (Kai), Hiroyuki Sanada(Oishi) ve Kô Shibasaki (Mika) paylaşıyor.




Lord Asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren Ako halkı ve samurayların düzeni, Lord Kira'nın ülkeye ziyareti ile alt üst olacaktır. Diğer yandan ise melez Kai, Lord Asano'ya karşı son derece saygılı ve kızı Mika'yı sevmektedir. Ama Kira'nın planlarında hem Ako'yu, hem Mika'yı ele geçirmek vardır.



İşin içerisine büyüler girecek ve hain bir tuzakla Lord Asano ölecek. Ako halkının akıbeti ise Kira ile Mika'nın evliliğine bağlıdır. 


Geleneklere göre Mika, 1 sene yas tutacak ve evlilik için bekleyecek. Bu evliliğe mani olmak için Kai ve Oishi önderliğinde 47 Ronin seferber olacak.

Film benden geçer not almayı başardı, gerçekten izlenmesi gereken harika bir film.


Sevgiler.

2 yorum:

  1. Film hoşmuş. Fotoğraflar daha da hoş. Böyle ilginç fotoğraflar bulabileceğim -japon, anime- biliyorsan bana linkini atar mısın? Çay masalının devamı için gerekli de.

    YanıtlaSil