C vitamini açısından son derece
güçlü olan nar çiçeği kurusu ile tanışmam ofis arkadaşım sayesinde oldu.
Sizleri de tanıştırmak isterim:)
Gribal enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı
olan,
Ölü
hücreleri yenileyen,
Kan
şekerini düzenleyen
Kireçlenmeyi
önleyici etkisi olan
nar çiçeği kurusunu çay yaparak tüketmek mümkün.
Fincana, bir tutam koyduğumuz
nar çiçeği kurusunun üzerine sıcak su ekliyoruz.
Sıcak suyu eklediğinizde ise suyun
renginin hemen pembeleştiğini siz de fark edeceksiniz.
Birkaç dakika bekledikten sonra
suyun üzerinde bulunan çiçek kuruları fincanın tabanına çökecek. Çöktüğü an
içmeye başlayabilirsiniz.
Aktarlarda
bulabileceğiniz nar çiçeği kurusu ile siz de çay yapabilirsiniz. Tadı hafif
ekşimsi olan çayın mis gibi kokusunu eminim sizler de çok seveceksiniz.
Okuduğunuz
ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Şimdiden
afiyet olsun.
Canım, bu bitkinin adı: Hibiskus -Bamya Çiçeğidir.- Bamya Çiçeği, eklendiği bitki çayına hafif ekşilik ve doğal boyama verir.
YanıtlaSilBu güzel bilgi için çok teşekkürler, Safiyeciğim. Nar çiçeği olarak biliniyor ancak gerçekten nar ile bir alakası yokmuş:)
SilCok lezzetli bir cay oluyor hafif eksimsi tadiyla. Ben rengine bayiliyorum. Cok guzel resimlemissiniz. Sevgilerimle
YanıtlaSil