26 Mart 2014 Çarşamba

NAR ÇİÇEĞİ KURUSU

C vitamini açısından son derece güçlü olan nar çiçeği kurusu ile tanışmam ofis arkadaşım sayesinde oldu. Sizleri de tanıştırmak isterim:)


Gribal enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı olan,
Ölü hücreleri yenileyen,
Kan şekerini düzenleyen

Kireçlenmeyi önleyici etkisi olan

nar çiçeği kurusunu çay yaparak tüketmek mümkün.


Fincana, bir tutam koyduğumuz nar çiçeği kurusunun üzerine sıcak su ekliyoruz.


Sıcak suyu eklediğinizde ise suyun renginin hemen pembeleştiğini siz de fark edeceksiniz.


Birkaç dakika bekledikten sonra suyun üzerinde bulunan çiçek kuruları fincanın tabanına çökecek. Çöktüğü an içmeye başlayabilirsiniz.


Aktarlarda bulabileceğiniz nar çiçeği kurusu ile siz de çay yapabilirsiniz. Tadı hafif ekşimsi olan çayın mis gibi kokusunu eminim sizler de çok seveceksiniz.

Okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.


Şimdiden afiyet olsun.


3 yorum:

  1. Canım, bu bitkinin adı: Hibiskus -Bamya Çiçeğidir.- Bamya Çiçeği, eklendiği bitki çayına hafif ekşilik ve doğal boyama verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel bilgi için çok teşekkürler, Safiyeciğim. Nar çiçeği olarak biliniyor ancak gerçekten nar ile bir alakası yokmuş:)

      Sil
  2. Cok lezzetli bir cay oluyor hafif eksimsi tadiyla. Ben rengine bayiliyorum. Cok guzel resimlemissiniz. Sevgilerimle

    YanıtlaSil