20 Ağustos 2015 Perşembe

KISIR

Bu ara sıcaklardan ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım. Akşamları yemek yemek benim için tam bir işkence haline geldi. Sürekli aperatif yemekler, salata, zeytinyağlılar ve bol miktarda meyve yiyorum.
Kısır da bu ara en çok tükettiklerimden:) Şimdi size basit bir tarif vereceğim.



Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1 demet soğan
Bol miktarda maydanoz
Dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber / pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Birkaç yaprak marul




Hazırlanışı:

Bulguru ayıklayıp soğuk su ile yıkayalım.

Temizlediğimiz bulguru bir kaba alalım. Daha önceden ısıttığımız suyu bulgurun hizasını az geçecek şekilde koyalım ve suyunu çekmesi için kabımızı bir kapak ile kapatalım.


 Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış malzemelerimizi diğer malzemeler ile birleştirip karıştıralım.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder