Sevdiğim meyveler arasından bulunan
incirin yeryüzündeki anavatanı Doğu Akdeniz bölgesiymiş. Ayrıca dutgiller
familyasından olduğunu duyunca biraz şaşırıyorum. Lakin dut ile incir arasında nasıl bir bağlantı var pek
anlayamadım:)
Besin değeri oldukça yüksek olan bu meyveyi kurudan ziyade taze meyve olarak tüketmeyi seviyorum. Lif oranı yüksek olduğundan bağırsakları yumuşatıp, sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca incir reçeli de favori reçellerimin başında yer alıyor. Yapraklarında bulunan sütünün ise siğiller için kullanıldığını eski nesilden duymuştum.
Fotoğraflar Bozcaada'da 150 yıllık bir rum evinin bahçesinden.
Peki
ya siz incir sever misiniz? İncir ile ilgili değişik bilgilere sahipseniz
yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler.
inciri çok severim, çalıştığım hastanenin arka bahçesinde bir incir ağacı mevcut dalından taze olarak topluyor ve yiyoruz :) arada hastane önünde incir ağacı diye esprilerde kopmuyor değil. İçindeki sütün siğile iyi geldiğini bana da teyzem söyledi.
YanıtlaSilSenacım, güzel yorumun için teşekkür ederim.
SilSevgiyle kal.
Çok faydalı yalnız dikkatli tüketilmesi gereken bir meyve. Kilo aldırabilir:)
YanıtlaSilAzı karar çoğu zarar diye doğru demişler:)) İzmir'e selamlar.
Sil