Krema Malzemeleri:
2.5
su bardağı süt
1
yumurta
3
yemek kaşığı un
3
yemek kaşığı toz şeker
200
gram labne peyniri
Islatmak
için:
1
su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kahve
Üzeri
için:
Alabildiği
kadar kakao
1 tane pandispanya
1.
Öncelikle kremasını hazırlamak için bir kap içerisinde süt, un, şeker ve
yumurta güzelce çırpılarak, kaynayana kadar pişirilir. Dibinin tutmaması için
sürekli karıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Yarım saat beklemeden sonra içerisinde labne peynir ilave
edilir. Mikser yardımı ile krema hazırlanır.
2. Diğer taraftan sıcak
su içine kahve atılır ve ılıması için bekletilir.
3.
Servis tabağına hazır kekin bir parçası konulur. Üzeri yarım bardak ılımış kahveli
su ile ıslatılır. Sonrasında kremanın yarısı ilave edilip kekin kalan parçası
ile kapatılır. Aynı işlemler tekrar bu katman için de gerçekleşir.
4. Son olarak bir süzgeç
yardımı ile alabildiğine kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten
sonra servis edilebilir.
Yapımı kolay,
lezzeti harika.
Herkese
afiyet olsun.
Ellerine sağlık sevdiğim tatlılardan biri :)
YanıtlaSilKalimera Ioulia (Yulia in greek :)
YanıtlaSilYour tiramisu looks really delicious!
Thanks so much for visiting my blog...
see you soon.