12 Eylül 2013 Perşembe

TİRAMİSU

Krema Malzemeleri:
2.5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram labne peyniri

Islatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kahve

Üzeri için:
Alabildiği kadar kakao

1 tane pandispanya



Yapılışı:

1. Öncelikle kremasını hazırlamak için bir kap içerisinde süt, un, şeker ve yumurta güzelce çırpılarak, kaynayana kadar pişirilir. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Yarım saat beklemeden sonra içerisinde labne peynir ilave edilir. Mikser yardımı ile krema hazırlanır.


2. Diğer taraftan sıcak su içine kahve atılır ve ılıması için bekletilir.


3. Servis tabağına hazır kekin bir parçası konulur. Üzeri yarım bardak ılımış kahveli su ile ıslatılır. Sonrasında kremanın yarısı ilave edilip kekin kalan parçası ile kapatılır. Aynı işlemler tekrar bu katman için de gerçekleşir.



4. Son olarak bir süzgeç yardımı ile alabildiğine kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servis edilebilir.


Yapımı kolay, lezzeti harika. 


Herkese afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık sevdiğim tatlılardan biri :)

    YanıtlaSil
  2. Kalimera Ioulia (Yulia in greek :)
    Your tiramisu looks really delicious!

    Thanks so much for visiting my blog...
    see you soon.

    YanıtlaSil