6 Kasım 2013 Çarşamba

DAĞ KEKİĞİ

Doğaya aşık bir insan olarak bize sunduğu nimetleri her zaman değerlendirme taraftarıyım. 

Çocukluğumda sevgili babaannemin yaptığı çayların kokusu yıllar geçse de hala burnumda. Bunlardan biri de dağ kekiği ile yapmış olduğu çaydı. Bu yüzden kekiğin yeri benim için daha da anlamlı. 





Bildiğim kadarıyla dağ kekiğinin dünya çapında tam 100 adet farklı türü var. Mikropları temizleme etkisi nedeniyle vücuda aynı zamanda direnç de veriyor. 


Yaz girişi yani mayıs - haziran gibi Rodop Dağları'ndan topladığım bu kekikleri köklerinden ayırıp, güzelce temizledikten sonra kurumaya bırakıyorum. Saklarken ise bez torba tercihimdir.




Kekik günümüzde birçok farklı alanda kullanılsa da çoğumuzun tercihi yemeklerde kullanmak oluyor. Et yemeklerine ve salatalara çok yakıştırıyorum. 

Sizin de kekik hakkında bildiğiniz farklı bir detay varsa paylaşmanızı rica ederim. 


Sevgiler. 

4 yorum:

  1. Bende kekiği et ve tavuk yemeklerinde çok kullanırım çok yakışıyor, birde dağ kekiği yiyen koyunların sütü çok güzel olur onuda severim. Koyun yoğurdu yaparım mis gibi kekik kokusu gelir. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Süt olayını da öğrenmiş oldum.
      Selamlar.

      Sil
  2. Bence ,kekik salamurası yapabilirsiniz.Salatalarda çok güzel oluyor.:)Sevgileirmle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın salataya bence de çok yakışır:)
      Selamlar.

      Sil