Doğaya aşık bir insan olarak bize
sunduğu nimetleri her zaman değerlendirme taraftarıyım.
Çocukluğumda sevgili
babaannemin yaptığı çayların kokusu yıllar geçse de hala burnumda. Bunlardan
biri de dağ kekiği ile yapmış olduğu çaydı. Bu yüzden kekiğin yeri benim için
daha da anlamlı.
Bildiğim kadarıyla dağ
kekiğinin dünya çapında tam 100 adet farklı türü var. Mikropları temizleme
etkisi nedeniyle vücuda aynı zamanda direnç de veriyor.
Yaz
girişi yani mayıs - haziran gibi Rodop Dağları'ndan topladığım bu kekikleri
köklerinden ayırıp, güzelce temizledikten sonra kurumaya bırakıyorum. Saklarken
ise bez torba tercihimdir.
Kekik günümüzde birçok
farklı alanda kullanılsa da çoğumuzun tercihi yemeklerde kullanmak oluyor. Et
yemeklerine ve salatalara çok yakıştırıyorum.
Sizin
de kekik hakkında bildiğiniz farklı bir detay varsa paylaşmanızı rica
ederim.
Sevgiler.
Bende kekiği et ve tavuk yemeklerinde çok kullanırım çok yakışıyor, birde dağ kekiği yiyen koyunların sütü çok güzel olur onuda severim. Koyun yoğurdu yaparım mis gibi kekik kokusu gelir. sevgiler.
YanıtlaSilDeğerli yorumun için çok teşekkür ederim. Süt olayını da öğrenmiş oldum.
SilSelamlar.
Bence ,kekik salamurası yapabilirsiniz.Salatalarda çok güzel oluyor.:)Sevgileirmle.
YanıtlaSilKesinlikle haklısın salataya bence de çok yakışır:)
SilSelamlar.