3 Nisan 2014 Perşembe

TARZNAME: MODANIN KEÇE HALİ

Onları sizlerle tanıştırmak için uzun zamandır can atıyordum ve nitekim bugüne kısmet oldu. 

Tarzname, keçeden yapılan harika çantaların markası. Markanın kurucuları ise sevdiğim bir arkadaşım olan Özlem ve kardeşi Zülfiye.


Zülfiye, bir süre önce çalışmakta olduğu mimarlık ofisinden ayrılarak çalışma hayatına biraz ara verir. Ardından da ablası Özlem ayrılır işinden. Böylelikle uzun zamandır düşündükleri projeleri için bir araya gelirler.


Anlattıklarına göre uzun bir düşünce ve araştırma sürecine rağmen, çanta yapma kararı öyle birden bire ortaya çıkıvermiş ve kendilerini keçe alışverişinde bulmuşlar. Girişimci ruhu da tam bu esnada çıkmıyor mu zaten.


Neden keçe? Sadece keçeden mi olacak çantalarınız? diye soruyorum.

"Aslına bakarsan niyetimiz başlangıçta çok başkaydı, aklımızda farklı bir şeyler vardı. Nasıl oldu da kendimizi çanta yaparken bulduğumuza biz de hala hayret ediyoruz. Öyle bir an da oldu ki! Keçeye gelince... renklerine vurulduk ilk olarak. Daha onlarla ne yapacağımızı bile bilmeden rengarenk keçeler satın aldık. Tabii ya onlardan ne güzel çantalar olurdu. Neden kendimize birer çanta yapmıyoruz dedik ve ilk çantalarımızı kendimiz için yaptık" diyorlar.



Çantalarını severek kullanmaya başlayan kız kardeşler çevrelerinden de olumlu tepkiler almaya başlayınca bu işe devam etme kararı alıyorlar ve rengarenk başka başka yeni modeller çıkıyor ortaya.


Keçenin çanta haline getirilme süreci onlar için çok keyifli bir süreç oluvermiş. Kimi aşamaları ne kadar zor ve zahmetli olursa olsun o kadar belli ki ne severek ve özveriyle çalıştıkları, anlattıkça sanki onların heyecanı bana da geçiyor.

İlerleyen zamanlarda keçe dışında farklı malzemelerden çanta yapacaklarını da ekliyorlar. Umarım renkler yine keçeler gibi albenili olur diyorum ben de :)


Peki merak ediyorum, modeller için ilham kaynaklarınız neler? Modadan nasıl etkileniyorsunuz?

"Başlarda bahsetmiştim sana, ilk çantaları kendimiz için yaptık diye.. Bu esnada kendi zevklerimizden yararlandık ilk olarak. Sonra arkadaşlarımız ve günlük yaşamdan detaylar.. Belki çok açık bir şekilde kendilerinin bile haberi olmasa da onlar, bu üretim sürecimizde çok pay sahibi. Verdikleri destekler ve fikirler dışında onlardan ilham alarak bir çok detayı ortaya çıkardığımızı itiraf etmeliyim.


Modayla nasıl bir ilişkimiz olduğuna ya da ondan etkilenip etkilenmediğimize gelince, elbette etkileniyoruz. Ancak seçimlerimizi sadece modaya uygun bir şekilde yapılması gerekip gerekmediği konusunda tereddütlerim var. Yaşadığımız çağda her şey çok çabuk değişiyor moda da öyle. Trendleri takip etmek çok önemli ama daha da önemlisi onları süzgeçten geçirerek kendi markamıza kendimizce uyarlamak. Marka olmak kolay değil elbette ve bunun için daha çok yolumuz var".



Kendileri için yaptıkları çantalarıyla sokakta yürürken bir kadının onları durdurup çantalarını nerden aldıklarını sorması ve kendi üretimleri olduğunu açıklamaları üzerine mağazalarının nerede olduğunu sorduğundan bahsediyorlar.

"Henüz bir mağazamız yok. İlerleyen günler için hem atölye hem mağaza olarak kullanabileceğimiz bir yerimizin olmasını çok istiyoruz. Hatta üretilecek öyle çok fikrimiz var ki.. Sadece biraz zaman ve deneyime ihtiyacımız var. Temkinli ama sağlam adımlar atmak istiyoruz."





Henüz yapımı devam eden web sayfaları yayına geçene kadar kendilerine, sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Facebook için; Tarzname
Twitter için; @tarzname
instagram için; tarzname
Pinterest için; tarzname

Sipariş vermek ya da detaylı bilgi almak isterseniz; tarzname@gmail.com adresini kullanabilir,

Özlem' in blog sayfasını ise buradan inceleyebilirsiniz.


Okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkür ederim,

Sevgiler.



3 yorum:

  1. Çok hoş çantalar. Tasarımlar şahane bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Aslıhan, beğenmene sevindim ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok keyif aldım. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil