Kimine göre sert bir tadı olan benim ise
tüketirken daha çok bal ile tatlandırdığım adaçayının yararları saymakla
bitmez.
Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar,
Aşırı terlemeyi azaltır,
Stresi azaltarak sakinleşmeye yarar,
Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendirir,
Bronşit ve astım belirtilerini azaltır,
Dişeti ve ağız yaraları problemlerine iyi gelir.
Saçlar için de oldukça yaralıdır, yağlanma,
kepek, kafa derisi enfeksiyonlarında tedavi olarak kullanılır.
Akdeniz kıyılarında yetişen bir
bitkidir ve eski çağlardan beri tedavi amaçlı kullanılır. Taze adaçayı
yaprakları grimsi yeşil renktedir. Pazarlarda ya da aktarlarda kolaylıkla
bulabilirsiniz. Kurutularak tüketilen adaçayı C vitamini yönünden daha
zengindir ve besin değerleri taze adaçayına daha yakındır.
Böylesine yararlı bir bitkinin çayı nasıl
içilmesin ki.
Bir tutam adaçayına bir tutam elma kurusu ekleyerek suda bir taşımlık kaynatıyorum.
Dinlenmeye bıraktıktan sonra tüketiyorum.
İsterseniz benim gibi içerisinde bir tatlı kaşığı bal da ilave edebilirsiniz.
Adaçayını saklamak için de kumaş keseleri tercih
ederim. Kuru ve serin ortamda bu şekilde muhafaza ederseniz tazeliğini 6 aya
kadar korur.
Okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkürler.
Sevgilerimle.
Adaçayı kaynatılmaz. Kaynak suya konulur. İçindeki etken madde toksikleşiyor. Bir de sabah saatlerinde içilmeli. Uyku açar. :) Afiyet olsun.
YanıtlaSilSafiyecim güzel bilgi için teşekkür ederim.
Sil