21 Mayıs 2013 Salı

Dekorasyonda Pastel Renkler

Üniversite yıllarında bazı derslerde akademisyenlerin anlattığına göre; renklerin insan psikolojisinde çok önemli bir yeri var. Renklerin herbiri duygularımızda farklı yansımalar yaratabiliyor; beden sağlığımızı, kan akışımızı, zihinsel aktivitelerimizi etkiliyor. Psikolojik olarak rahatlatıcı, güven verici ortam yaratabildiği gibi negatif duygular da barındırabilir ve sinirlendirici ortam da yaratabilirler. Bulunduğumuz ortamlarda duvar, mobilya, perde, halı vs. için renk seçim yaparken dikkatli olmakta fayda var:)



Pastel renkleri sevdiğimi herhalde cümle alem duymuştur:) Renklerin soft oluşu insana huzur ortama ise ayrı bir ferahlık veriyor. Ufak dekoratif objelerden tutun da mobilya ve eşyalara kadar birçok şeyde farklı alternatifleri olan bu renk paletleri doğrultusunda sizler de evinizi tekrar düzenleyebilirsiniz.

Perde, yatak örtüsü ve kırlentlerde seçimlerim English Home, dekoratif objeler Zara Home, mobilyalar ise İkea'nın yanı sıra İngiliz, İtalyan ve Fransız özel tasarımlardan.

Dekorasyonda pastel tonlar sizce de yakışmamış mı?

Sevgiler.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder