14 Şubat 2013 Perşembe

Bir 14 Şubat Klasiği


14 Şubatlar kimisine göre yersiz kimisine göre ise özel bir anlam ifade eder. Sabah işe gelirken yolda görmüş olduğum gül yaprakları (muhtemelen birine bir sürpriz yapıldı), her köşe başında bir çiçekçinin türemesi nedeniyle bugünkü konumu değiştirip Sevgililer Günü diye adlandırılan bu günün anlam ve önemine getireceğim.

Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda Aziz Valentin Günü olarak da bilinir. Valentin sevilen kişi anlamına geldiğinden dolayı Sevgililer Günü olarak tüm dünyada kutlanmaya başlamıştır.

Günümüzde ise Sevgililer Günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir. Haftalar öncesinden başlanan tanıtım hazırlıkları, reklam kampanyaları, vitrin süsleri sayesinde insanların çılgınca alışveriş yaptığı bir dönem olmuştur. Sevgililer Günü çikolataları, Sevgililer Günü Kartları, Sevgililer Günü hediyeleri vs. liste uzayıp gidiyor. Böyle olunca insan ister istemez bir meta beklentisi içerisine giriyor:)) Acaba ne almalıyım, bana ne alınır??? Kimisi evlilik teklifini bugüne denk getirir, kimisi ise evlilik tarihini.

Seni seviyorum kelimesi ne zamandan beri Sevgililer Günü'ne özel oldu ya da bir hediye alıp karşınızdaki insana vermek niye o güne has birşey oldu. İşte buna cidden karşıyım. Önemli olan hergün sevgi sözcüklerini söyleyebilmek, özel günler harici de hediyeleşebilmek...


Sabah ofiste birden kapı çalınca herkesin bir beklentisi olduğunu kapıya yönelen gözlerden anlamamak mümkün değil. Bingo, sanırım birileri bizi duymuş olmalı:)) Tüm çalışanlarına jest yaparak motive eden müdürümüz sayesinde yüzümüzde kocaman tebessümler oluşuyor. Bundan dolayı da kendisi kocaman bir teşekkürü hak ediyor. Diğer hediyelerim de bana kalsın diyorum.

 Herkesin Sevgililer Günü'nü kutlar ve her yeni gününüzün sevgi içerisinde geçmesini dilerim.

Hulik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder