27 Şubat 2013 Çarşamba

TAVUKLU MANTAR SOTE

Bu yemeğin yapımını ayrı, yemesini ayrı seviyorum. Ancak şimdi tarifini vereceğim sote eşimin elinden çıktı. Ellerine sağlık; bence yemeğin tadı, kokusu son derece başarılıydı. 

Bakalım eşim, bu yemeği hangi malzemeler ile nasıl yapmış...

Malzemeler:

1 küçük soğan,
1 havuç,
2 domates,
1 adet tavuk göğsü,
6 diş sarımsak,
10 adet mantar,
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik,
1 yemek kaşığı salça, 
Yarım kase sıcak su...

Yapılışı: Soğanları jülyen usulü doğradıktan sonra, yemeği yapacağımız geniş bir tavanın içerisinde 6 diş sarımsağı da ilave edip sıvı yağ ile kavurmaya bırakıyoruz. 




Havucu halka halka doğrayıp, kavrulan soğanların içerisine ilave ediyoruz. 


Daha önceden haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü siz de istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.


Tavaya eklemiş olduğumuz tavukları da kavurmaya bırakıyoruz. Renk değiştirene dek kavurduktan sonra mantar ve domatesleri de ilave ediyoruz. 





Mantar da pişince son olarak, yarım kase sıcak suyumuzun içerisine salça, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp tavaya ilave ediyoruz ve istediğiniz kıvama gelene dek pişiriyoruz. 



Siz de soteye farklı malzemeler de ilave edip kısa zaman içerisinde bu harika yemeği yapabilirsiniz.  

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder