Bu yemeğin yapımını
ayrı, yemesini ayrı seviyorum. Ancak şimdi tarifini vereceğim sote eşimin
elinden çıktı. Ellerine sağlık; bence yemeğin tadı, kokusu son derece başarılıydı.
Bakalım eşim,
bu yemeği hangi malzemeler ile nasıl yapmış...
Malzemeler:
1 küçük soğan,
1 havuç,
2 domates,
1 adet tavuk göğsü,
6 diş sarımsak,
10 adet mantar,
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım kase sıcak su...
Yapılışı: Soğanları jülyen usulü doğradıktan sonra, yemeği
yapacağımız geniş bir tavanın içerisinde 6 diş sarımsağı da ilave edip sıvı yağ
ile kavurmaya bırakıyoruz.
Daha önceden haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü siz de istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
Tavaya eklemiş olduğumuz
tavukları da kavurmaya bırakıyoruz. Renk değiştirene dek kavurduktan sonra
mantar ve domatesleri de ilave ediyoruz.
Mantar da pişince son olarak, yarım kase sıcak
suyumuzun içerisine salça, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp tavaya ilave
ediyoruz ve istediğiniz kıvama gelene dek pişiriyoruz.
Siz de soteye
farklı malzemeler de ilave edip kısa zaman içerisinde bu harika yemeği
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder